17. avgust 2009.

 
 

Vlatko Stefanovski Trio
Zoran Kiki Lesendrić i Piloti
16. avgust 2009.
Belgrade Beer Fest


 
 


Vlatko Stefanovski počeo je svoj nastup u 21.50 minuta i odmah razgalio publiku. U beloj majici, belim pantalonama i sa belim kačketom na glavi predvodio je svoj bend u kome su bili  Đoko Maksimovski - bas i Dino Dejan Milosavljević - bubnjevi.
Na početku direktno u glavu slušalaca stiže tradicional "Jovano, Jovanke", a potom i "Vlatkovo kolo". Posle teme iz Filma "Time of the Gypsyes" i nekoliko makedonskih tradicionala, sve u 7/8 i 12/8, metrika se malo menja sa pesmom "Čuvam noć od budnih". Nakon toga Vlatko počinje produženi solo gde imitira topot konjskih kopita, a posle i turiranje motora i iz tog uleće u "Kao kakao" na opšte oduševljenje publike. Ne davši ni malo predaha prisutnima kreće u "Čukni vo drvo"gde publiku dovodi do usijanja, a dovršava je sa "Uči me majko, karaj me"
Najavljujući prošlogodišnji album "Thunder From The Blues Sky", bend kreće u poznatu "Texas Flood" gde Vlatko pokazuje blues stranu svoje muzičke ličnosti.
Koncert se završava mega popularnim hitom "Skopje". Šta reći za Vlatka - on ostaje neprevaziđeni uzor mnogim mladim i nešto starijim muzičarima, čovek u koga se treba ugledati i koga treba ceniti.
Tokom kraće pauze održano je takmičenje u brzom ispijanju piva i to u ženskoj, muškoj, ekipnoj konkurenciji kao i držanju punih krigli piva (po litar i po u svakoj ruci!) i to u ženskoj i muškoj kategoriji. Pobednici su dobili vredne nagrade, a publika se dobro zabaviljala bučno navijajući za svoje favorite.



Tačno u 23.50 pojavio se Zoran Kiki Lesandrić sa novom postavkom Pilota. Počinjući sa "Neverna si mi", Kiki odmah izaziva reakciju većinom ženske publike, a sve prijatno iznenađuje sa "Ne veruj u idole". Slede "Čini mi se da" i "Rekla je da u mojoj glavi čuje gitare i bubnjeve". Posle jedne numere sa novog albuma kreće "Uvek te đavo lakše  nađe nego ja".
Ritam se smiruje sa pesmom koju je Đorđe Balašević napisao za Kikija, "Pokaj se", a nastavlja se sa pesmama "Leto" i "Nemirne noći" (koju u originalu izvodi u duetu sa  Tonyjem Cetinskim).
Mnogočlani bend reže i ne popušta tenziju koju još pojačava vrlo akrobatsko - teatralni violinista.
Stiže nam i "Kako si lepa", veliki hit "Kada sanjamo" i "Te noći smo se potukli zbog nje".
Zvanični deo koncerta se okončava sa "Kao ptica na mom dlanu", baladom za sve devojke i romantične duše.
Taman smo mislili da je ovo kraj nastupa, kad se bend vraća i izvode temu "Zaboravljeni" i ponavljaju  "Te noći smo se potukli zbog nje". Kiki i Piloti odlaze, zadovoljni kao i mnogobrojna publika.

Tekst - Slobodan Vlaketić

Foto - Nebojša Mićković

 
 

koncerti

Belgrade Beer Fest
Psihomodo Pop
Orthodox Celts

14.08.2009.
Ušće, Beograd




U2

Stadion Maksimir
Zagreb

10.08.09.




09.08.09.




Novobeogradsko leto 2009

Tanja Jovićević & R. Bitch
08.08.09. Novi Beograd




Novobeogradsko leto 2009

Dado Topić
01.08.09. Novi Beograd